Afbeelding
(Foto: Present)

Lidl is Present voor Sluispolder-Oost

Zakelijk

Een van de plekken in Sluispolder-Oost waar het elke dag een komen en gaan van mensen is, is supermarkt Lidl. Er worden praatjes gemaakt, er zijn spontane ontmoetingen in de gangpaden. Kortom; naast boodschappen doen is het ook een ontmoetingsplek. 

De Lidl wil, als een van de centrale punten in de wijk, een bijdrage leveren aan de sociale cohesie en het welzijn van de buurtbewoners en stelt daarvoor een geldbedrag beschikbaar. Met deze bijdrage kan Stichting Present eten en drinken kopen om uit te delen tijdens activiteiten in de wijk. Denk daarbij aan het Sociaal Tuinieren project in de Van Scorelstraat. Hier tuinieren buurtgenoten elke eerste zaterdag van de maand met elkaar en drinken een bakkie. En dat geldt ook voor het Kerstdiner dat in december 2023 weer plaats zal vinden en waar de vorige keer 70 mensen op af kwamen. 

“Supermarkt Lidl levert met haar bijdrage een wezenlijke en professionele bijdrage aan de versterking van de beweging van omzien naar elkaar in Maasluis”, aldus Stichting Present.