Invaller Tobias vd Kleij keepte een foutloze wedstrijd
Invaller Tobias vd Kleij keepte een foutloze wedstrijd (Foto: Harry Noordhof)

Excelsior Maassluis handhaaft zich in Tweede Divisie

Eind goed al goed voor Excelsior Maassluis. De ploeg van trainer Steye Jacobs, die tussentijds de taken van Dogan Corneille overnam, handhaafde zich zaterdagmiddag in de Tweede Divisie. In Amsterdam werd AFC op 0-0 gehouden.

Hans Kulk

Het zag er gedurende het seizoen niet goed uit voor Excelsior Maassluis. De tegenvallende resultaten zorgden er ook voor dat Dogan Corneille een stapje terugdeed bij de Tweede Divisionist. De voor komend seizoen aangetrokken Steye Jacobs (was trainer van Onder 23) werd overgehaald om al eerder in te stappen. Desondanks bleven de ‘Tricoleres’ onderin bungelen. Direct degraderen was nagenoeg uitgesloten, maar nacompetitie voor behoud in de Tweede Divisie kwam akelig dichtbij.

Pas op de laatste speeldag zou Excelsior zekerheid krijgen over haar status. Nadeel was dat de ploeg uit Maassluis op bezoek moest bij AFC, dat nog kansrijk was voor de titel. 

AFC, de laatste weken al niet meer in goeden doen, wist het doel van Tom Boks - die overigens geblesseerd uitviel; Tobias van der Kleij verving hem - niet te verschalken. Maar omdat ook de bezoekers uit Maassluis niet scoorden, was de 0-0 eindstand nog geen garantie voor lijfsbehoud.

Het goede nieuws kwam vervolgens uit Tiel waar directe concurrent TEC verloor van Scheveningen (1-2). Hierdoor verzekerde Excelsior Maassluis zich van weer een jaar Tweede Divisie. Overigens niet op basis van meer punten dan TEC of op basis van het doelsaldo, maar op basis van het aantal gescoorde doelpunten. De ‘Tricolores' maakten er 50, de Tielenaren ‘slechts' 41.

www.haaglandenvoetbal.nl