Roeiersvereniging helpt provincie uit de brand

De provincie wist volgens Rob Smith van Rozenburg in Actie (RIA) dat het tapijt onder de voeten van Blue Amigo vandaan werd getrokken en is op dat moment begonnen met het charteren van bussen.

Chrit Wilshaus

“Wat ze echter niet hadden verwacht, was dat Swets Group het faillissement zou aanvragen van dat deel van Blue Amigo. Dus stond de provincie plotseling voor een voldongen feit: reizigers op de kade maar geen schip en vervangend vervoer. Ze zijn toen begonnen met het huren van bussen. In het begin was dat niet heel succesvol; het is schoolreisjestijd en daardoor zijn er weinig bussen beschikbaar. Uiteindelijk lukt het bij de RMC (Rotterdamse Mobiliteitscentrale, red.) en bij de RET. Maar dat waren gewone lijnbussen, niet geschikt voor het meenemen van (brom)fietsen. Dat was dus een probleem. Ik heb toen de provincie gebeld en voorgesteld te gaan praten met roeiersvereniging KRVE (Koninklijke Roeiersvereniging Eendracht, red.) die deze dienst al eens eerder hebben uitgevoerd. Dat bleek succesvol. Mijn gesprek vond plaats om 17.00 uur en later (vorige week, red.) donderdagavond werd een partyboot van de roeiersvereniging ingezet.” 

Op het moment dat we elkaar voor de krant spraken, was het de bedoeling dat de roeiers tot afgelopen dinsdag als veerdienst zou fungeren. 

KRVE assisteert 24 x 7 met het los- en vastmaken van zeeschepen. In lekentaal: ze helpen bij het parkeren van de schepen in de haven.