Diabetes Challenge Den Haag

De Nationale Diabetes Challenge Den Haag 2023 gaat weer van start. Vanaf begin mei wandelen groepen 20 weken lang. De afsluiting is op zaterdag 16 september. 

De Bas van de Goor Foundation organiseert landelijk voor de 8e keer de Nationale Diabetes Challenge. In Den Haag wordt voor de challenge intensief samengewerkt met de gemeente Den Haag, Menzis, GGD Haaglanden, zorggroep Hadoks en Lijn1Haaglanden. Doel is om zoveel mogelijk inwoners in Den Haag met diabetes, of een verhoogd risico op deze ziekte, in beweging te brengen en te houden. De 20-weekse Diabetes Challenge wordt hierbij als middel ingezet waarbij we toewerken naar een afsluiting van de challenge op zaterdag 16 september 2023.

Laagdrempelig

Bewegen is belangrijk, zeker voor mensen met diabetes. Wandelen is veilig, laagdrempelig en een sociale activiteit en daardoor bij uitstek geschikt voor deze doelgroep. Uit onderzoek en praktijkervaringen is bekend dat de Nationale Diabetes Challenge kwetsbare mensen in beweging brengt en een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid, conditie en (mentale) welbevinden.
Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen mensen met (pre)diabetes en andere aandoeningen in een groep om te werken aan hun gezondheid. Vanaf eind april/ begin mei gaan de wandelgroepen van start voor een periode van 20 weken.
Meedoen? Neem dan contact op met Mariƫlle Durieux, regio regisseur van de Nationale Diabetes Challenge Den Haag via marielle@bvdgf.org. Of kijk voor meer informatie op nationalediabeteschallenge.nl/denhaag/