De lancering van de campagne.
De lancering van de campagne. (Foto: Ricard Mulder)

Nieuwe campagne slaat brug tussen cultuur en shoppen in Den Haag

Je nieuwe schoenen inlopen in het Mauritshuis? Of je nieuwe bril testen op het perspectief van Escher? De onlangs gelanceerde campagne 'Winkelen met een Culturele Twist' slaat een brug tussen winkelen en cultuur in de binnenstad van Den Haag voor het voetlicht.

De campagne is het resultaat van de eerste samenwerking tussen de winkeliersverenigingen in de binnenstad en de culturele instellingen van het Museumkwartier Den Haag. Samen willen zij laten zien dat een bezoek aan de Haagse binnenstad veel meer kan zijn dan alleen winkelen. De stad staat bol van combinatiemogelijkheden, waarbij je verschillende zintuigen kunt prikkelen en unieke ervaringen kunt opdoen, is het idee er achter.
Voorzitter Marcel Westerdiep van Stichting Museumkwartier Den Haag is enthousiast over de campagne. "Samen willen we deze boodschap de wereld in helpen. Door deze combinaties van winkelen en cultuur te promoten, laten we zien dat een bezoek aan Den Haag nog interessanter en verrassender kan zijn dan je al dacht. Waar anders kun je bij wijze van spreken je gloednieuwe schoenen inlopen in het Mauritshuis?"
Den Haag heeft een rijk cultureel aanbod, met musea als het Mauritshuis, het Gemeentemuseum en het Fotomuseum. Maar ook het theater en de bioscoop zijn in de binnenstad te vinden.  Zo kun je met je nieuwste parfum naar het theater gaan en alle zintuigen prikkelen tijdens een voorstelling. Of je nieuwe bril testen op het perspectief van Escher in het Escher Museum.