Afbeelding
(Foto: pr)

Den Haag trekt in 2022 meer hotelbezoekers dan voor de pandemie

Den Haag heeft na een lange periode van coronamaatregelen in februari 2022 zijn deuren weer geopend voor bewoners en bezoekers. Dit is terug te zien in de cijfers van het aantal bezoekers dat Den Haag ontvangt. Het aantal hotelgasten steeg met 14% ten opzichte van 2019.

De stijging kwam vooral door de groei van het aantal Nederlanders die een bezoek combineerden met een overnachting in Den Haag (+23%). Ook het aantal internationale gasten steeg met 5% in vergelijking met 2019:  Duitse hotelgasten (+46%) en Belgische hotelgasten (+35%). De mooie zomer resulteerde in een groot aantal stranddagen waardoor er veel spreiding was van toerisme.
 "Dit zijn mooie cijfers voor Den Haag. 2022 was het hersteljaar na corona en dan is het spannend hoe de economie zich gaat ontwikkelen. Ik hoop dat we deze trend kunnen vasthouden en ook onze binnenstad aantrekkelijk en bereikbaar blijft voor inwoners, ondernemers en bezoekers tijdens de renovatie van het Binnenhof", reageert wethouder economie Saskia Bruines op de cijfers.

De bezoekerseconomie is van groot belang voor Den Haag. De binnenstad, Scheveningen, de Internationale Zone en Kijkduin zijn de belangrijkste toeristische plekken van Den Haag. Niet alleen komt 1 op de 8 banen in de stad direct of indirect voort uit bezoekers aan de stad, maar het zorgt er ook voor dat er aantrekkelijke winkels, horeca, musea en attracties in Den Haag gevestigd zijn.