Outdoor-festival gaat niet door

Het Festival Den Haag Outdoor in het Zuiderpark gaat door omstandigheden dit jaar niet door heeft de organisatie bekend gemaakt Omdat een belangrijke schakel in de organisatie een ziekte heeft en een behandelingstraject in moet, is het festival afgelast. Het festival in het Haagse Zuiderpark stond gepland op zaterdag 17 juni. Wie al een kaartje voor het festival heeft gekocht kan binnen drie weken zijn geld terug verwachten.


Geen camera's bij horrorpoller

Er is nog altijd geen goed alternatief voor de horrorpollers bij het Haga Ziekenhuis. Die staan na meer dan vijftig aanrijdingen voorlopig in de grond, maar het gevolg is dat automobilisten dankbaar gebruikmaken van de situatie en negeren massaal het inrijverbod. De gemeente buigt zich over de te nemen maatregelen. Maar (voorlopig) komen er geen camera's en intensieve politiecontroles. In plaats daarvan wordt de busbaan schoongemaakt zodat de tekst 'lijnbus' op het groene vlak weer goed zichtbaar is. De gemeente hoopt dat dit voldoende is om het inrijverbod te voorkomen.


OM gaat in hoger beroep

De zaak Richard De Mos is nog niet ten einde. Ondanks dat het Openbaar Ministerie (OM) op alle punten bakzeil haalde, tekent hoger beroep aan tegen de vrijspraak van de Hart voor Den Haag-voorman en zeven andere verdachten. Ze heeft meer tijd nodig om het vonnis van de rechtbank te bestuderen en koopt op die manier tijd. Het OM had na de uitspraak twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Drieƫnhalf jaar liep deze zaak vanwege vermeende corruptie tegen Richard de Mos, wethouder Rachid Guernaoui, voormalig raadslid Nino Davituliani en vijf ondernemers.