Veilingmeester Stefan Stolk in volle actie.
Veilingmeester Stefan Stolk in volle actie. (Foto: LCM)

Boelhuis op Hemelvaartsdag in Maasland groot succes

Afgelopen Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, hield de Lions Club Maasland voor de 37e keer dorpsveiling het Boelhuis. Het evenement was een groot succes. Vrijwel alle 140 spullen die ingebracht waren, zijn verkocht. De opbrengst gaat naar Bed en Zorg Singelhof.

Zo’n 250 mensen bezochten op het Pynasplein de veiling voor het goede doel. Er was voor elk wat wils. Van brocante en antiek tot een geschonken taart van de lokale bakker en groente en fruit van de groenteboer. Rutger en Thomas, internetberoemdheden met wortels in Maasland, hadden door hen geschreven kinderboeken en een leuke knuffel geschonken. Een gesigneerde Feyenoordbal bracht honderden euro’s op. De opbrengst van die schenkingen en sponsoring gaat helemaal naar het goede doel. Naast de veiling was er marktje met streekproducten en plantjes. Ook daar was veel belangstelling voor. Het heerlijke weer werkte natuurlijk ook mee.

Bed en Zorg

In het Maaslandse woon- zorgcentrum De Singelhof is een appartement vrijgemaakt voor Bed en Zorg. Daar kunnen mensen terecht die tijdelijk meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Daarnaast kan deze plek ook dienen als hospice. Familie kan blijven logeren. Het appartement moet worden ingericht. De opbrengst van de veiling gaat naar dit mooie doel. Hoeveel de veiling heeft opgebracht is nog niet precies bekend, maar er is zeker een mooi bedrag opgehaald om Bed en Zorg op weg te helpen. Het evenement kwam mede tot stand door de steun van vele sponsors.