Carel Kraayenhof.
Carel Kraayenhof. (Foto: Theaterkantoor)

Gelegenheidsconcert Carel Kraayenhof met Argentijnse gast-bandoneonist

Gelegenheidsconcert Carel Kraayenhof met Argentijnse gast-bandoneonist

Uit een persoonlijk contact tussen bandoneonist Carel Kraayenhof en een inwoner uit Maasland, is een uniek gelegenheidsconcert ontstaan tussen hem en zijn Argentijnse collega Santiago Arias, die medio juni een aantal dagen in Europa is. Als locatie voor dit concert in het Witte Kerkje in Maasluis gekozen, en wel op vrijdagavond 16 juni om 20.00 uur.

Bandoneonist Carel Kraayenhof ontmoette tijdens zijn meest recente reis door Argentinië een jong megatalent op de bandoneón: Santiago Arias, afkomstig uit Jujuy, een provincie in Noord-Argentinië.

Als leerling van de grote Dino Saluzzi is Santiago nu al één van de grote vertolkers op dit instrument. Naast de volksmuziek en tango van zijn land, speelt hij ook jazz, bijvoorbeeld aan de zijde van Dominic Miller, de gitarist van Sting. Daarnaast bespeelt Santiago ook de gitaar en de bombo, een traditioneel percussie-instrument.

Santiago komt een paar dagen naar Europa en dus is er de unieke gelegenheid de twee 'maestro’s' weer bij elkaar te brengen. 

Santiago Arias.
Afbeelding