Motie over verkeersveiligheid kan net niet overtuigen

Hoe verkeersveilig is Maassluis? Met die titel dienden D66 en ChristenUnie vorige week dinsdagavond in de gemeenteraad een motie in. 

Chrit Wilshaus

Volgens Jesse de Jong (D66) neemt wangedrag in het verkeer steeds verder toe en worden fietsongevallen slecht geregistreerd en is er daardoor geen volledig zicht op de verkeersonveilige situatie voor fietsers in Maassluis. 

De motie haalde de eindstreep niet

In eerste instantie verzocht de motie het college om een onderzoek te doen naar de verkeersongelukken dit jaar en daarbij ook in te gaan op de ervaren veiligheid. Later, na een schorsing, werd die tekst aangepast en werd het college gevraagd om in de aangekondigde stukken die over mobiliteit gaan de veiligheid van alle weggebruikers mee te nemen.
Met twee stemmen verschil haalde de motie de eindstreep niet omdat de coalitiepartijen tegen stemden.


‘Gesprekken beoogde coalitie Zuid-Holland verlopen in goede harmonie’

Donderdag 13 april 2023 is Arie Slob begonnen aan zijn opdracht als informateur van Zuid-Holland. Onder zijn leiding zijn de onderhandelaars van de beoogde coalitie BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA de afgelopen weken met elkaar aan de slag gegaan.

In een update laat informateur Arie Slob weten: "Na het voeren van individuele gesprekken met de beoogde coalitiefracties van BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA zijn er inmiddels ook al een groot aantal gezamenlijke gesprekken gevoerd. Deze gesprekken verlopen in goede harmonie. In de komende weken krijgen deze gesprekken een vervolg. Zodra ik inhoudelijk iets kan melden, laat ik van mij horen. Tot die tijd ga ik weer samen met de partijen aan de slag en worden er geen mededelingen over de voortgang gedaan.”