Adviesraad Samenlevingszaken alsnog om advies gevraagd

Chrit Wilshaus

Kinderen voorbereiden op de wereld van morgen, samenwerken rondom de ontwikkeling van kinderen en voor ieder kind een passende plek vinden. Dat zijn prioriteiten van het Uitvoeringsplan Onderwijskansenbeleid.

Wethouder Denise Mulder (Maassluis Belang) laat dat weten in een recent verschenen raadsinformatiebrief. Bij het kinderen voorbereiden op de wereld van morgen gaat het ook om een (school)klimaat te creƫren, waarin alle jeugdigen zich veilig en geaccepteerd voelen. Dit zal ook aan bod komen bij de Maassluise onderwijsconferentie die op 26 oktober dit jaar wordt gehouden. Daarnaast speelt een goede samenwerking en communicatie met ouders, school en maatschappelijke partners een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen, zo weet de portefeuillehouder (uit ervaring).

In de brief gaat zij verder in op de rol van de Adviesraad Samenlevingszaken. Die is betrokken geweest bij het opstellen van voornoemde agenda. Vooruitlopend op het vernieuwde onderwijskansenbeleid kreeg het college in juni vorig jaar alvast een concept-uitvoeringsagenda onder ogen. Daarin wordt benoemd wat de gemeente wil realiseren op het gebied van onderwijskansen vanaf 2023 en wat daarvoor gedaan moet worden. Mulder geeft toe dat de adviesraad niet om advies is gevraagd als het gaat om de definitieve versie van eerder genoemde agenda terwijl dat - volgens gemaakte afspraken - wel had moeten gebeuren. Daarom is dat alsnog gedaan.