Afbeelding
Foto's: aangeleverd

Mieke Marx in Zondagmiddagsalon in De Boterhal in Hoorn

Algemeen

HOORN - Schoonheid en verval komen samen in de huidige tentoonstelling ‘Plooien in Tijd’ in De Boterhal in Hoorn. ‘Wat doet tijd met materie en dus met de mens?’ is de leidende vraag. Mieke Marx, kunstenaar en initiator van de tentoonstelling en museumdocent in onder andere het Rijksmuseum en de Hermitage in Amsterdam, laat tijdens de Zondagmiddagsalon van zondag 26 maart intrigerende voorbeelden uit de beeldende kunst zien die van deze schijnbare tegenstrijdigheid tussen schoonheid en verval getuigen.

Daarnaast vertelt zij over haar kunstlezingen en workshops aan ouderen in verzorgingshuizen. 

In de serie Zondagmiddagsalon laat Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. het publiek ‘onder de hanenbalken’ van thuishaven De Boterhal kennismaken met leden kunstenaars en andere exposanten. Zij bieden inzicht in wat hen beweegt of inspireert alsmede in werkwijze en ontwikkeling. Aansluitend praat de kunstenaar met bezoekers onder het genot van een drankje naar keuze. Met gratis koffie, thee en zelfgemaakte boterkoek. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie bij Magda Frandsen: magda@boterhal.com.

Belangstellenden zijn van 15.00 tot 17.00 uur welkom in De Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn. Vrij entree. Meer info: www.boterhal.com .

Afbeelding