Yvonne haakt nog even snel alle vierkantjes aan elkaar .
Yvonne haakt nog even snel alle vierkantjes aan elkaar . (Foto: pr)

Onthulling van versierde brug

Dankzij het enthousiasme van de deelnemers aan het project 'Blijf Aangehaakt' heeft de brug achter CulturA & Zo een heel ander aanzien gekregen. Donderdag 19 januari wordt de versierde brug om 14.00 uur onthuld door de cultuurwethouder van Pijnacker-Nootdorp, Hanneke van de Gevel.  

De deelnemers haakte voor de versiering van de brug heel wat ‘grannyvierkantjes'. Jessica Copier van cultuurcafé Ont-Moeten is ‘Blijf Aangehaakt' in opdracht van CulturA & Zo na de zomer gestart. Yvonne Hubert is vrijwilliger in CulturA & Zo, en medeverantwoordelijk voor de versierde brug. Ze legt uit hoe het idee om een haakcafé te starten ontstond: "Haakliefhebber Jessica wilde altijd al een haakgroepje starten. We willen heel graag iets doen met onze haakprojecten, ze ook zichtbaar en voelbaar maken voor anderen."

Hubert is blij met de versierde brug. "Iedereen die langsloopt of fietst kan nu zien wat we doen." Het versieren van de brug is niet het enige doel van de inspanningen van de haaksters. "Van die vierkantjes maken we dan weer ‘warme' dekens die we willen weggeven aan mensen die de kachel wat lager hebben moeten zetten.”
Yvonne en Jessica zijn ontzettend blij met de enorme vlucht die het initiatief genomen heeft. Wekelijks zitten op donderdagmiddag meer dan twintig mensen te haken. Er zijn jonge mensen die van handwerken houden, maar er komt ook een dame die mantelzorger is en zo even twee uurtjes voor haarzelf heeft.

Meedoen

Zin om mee te doen? Kom dan donderdagmiddag 19 januari om 14.00 uur kijken naar de versierde brug en haak ook eens aan van 14.00-16.00 bij ‘Blijf Aangehaakt' in CulturA & Zo. Adres: Dorpsstraat 7 in Nootdorp.