Peuteropvang van UP Kinderopvang in De Vlieger officieel geopend

De peuteropvang van UP Kinderopvang heeft zijn intrek genomen in PCBS De Vlieger. De officiële opening werd dinsdag 17 januari verricht door stadsdeeldirecteur Petra Sevinga. De leerlingen van basisschool De Vlieger haalden na de opening de peuters feestelijk binnen.

In september 2022 tekenden de bestuurders van Lucas Onderwijs en Kinderopvang Morgen een intentieverklaring voor een nauwere samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang in de wijk Ypenburg. PCBS De Vlieger (Lucas Onderwijs) en Up Kinderopvang (onderdeel van Kinderopvang Morgen) willen de komende jaren hun samenwerking intensiveren en verder uitbreiden. Stip op de horizon is de vorming van een kindcentrum.

Met de intrek van de peuteropvang van Up Kinderopvang in basisschool De Vlieger in Ypenburg, is de eerste stap in de samenwerking gezet. “De afgelopen maanden is er flink verbouwd en zijn er twee schitterende peutergroepen in de school gerealiseerd voor maximaal 32 peuters van 2,5 tot 4 jaar”, aldus een woordvoerder van Kinderopvang Morgen.

In deze twee peutergroen vindt voorschoolse educatie plaats. "Met deze voorschoolse educatie kunnen de kinderen een betere start maken op de basisschool.” Om de verhuizing van de peuteropvang van de Laan van Hoornwijck mogelijk te maken is het gebouw van De Vlieger de afgelopen maanden flink verbouwd. Er zijn twee peutergroepen in de school gerealiseerd voor maximaal 32 peuters van 2,5 tot 4 jaar.