Neherkade afgesloten voor reparatie van waterleiding

De Neherkade is sinds vrijdag 13 januari tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg afgesloten. Dit is nodig om een lek in een watertransportleiding Dunea te kunnen repareren. De werkzaamheden duren naar verwachting 1,5 week tot 2 weken. De afsluiting zorgt voor flinke verkeershinder.

Onder de rijbanen van de Neherkade ligt één van de grotere transportleidingen van drinkwater van Dunea. Tijdens de aanleg van de tunnel heeft Dunea de transportleiding deels verlegd. Door een nog onbekende oorzaak is een lek ontstaan ter hoogte van de 1e Laakdwarsweg en moet met spoed hersteld worden. Om deze werkzaamheden uit te voeren, is het noodzakelijk de Neherkade af te sluiten. De afsluiting geeft forse hinder. Borden en de dynamische routepanelen geven de omleidingen aan. Ook worden verkeersregelaars ingezet. De levering van drinkwater wordt niet onderbroken en het water kan veilig gebruikt worden. Wel kan het drinkwater in de wijken Spoorwijk en Laak Centraal met minder druk uit de kraan komen.

Hart voor Den Haag vindt de maatregelen om de verwachte verkeershinder te verminderen niet genoeg. 'Het college moet de pollers op de Parallelweg en Hoefkade laten zakken", stelt Hart voor Den Haag-raadslid Jelle Meinesz. "Dit is een drama voor bewoners in Schilderswijk", vult collega-raadslid Arjen Dubbellaar (Hart voor Den Haag) aan. Ze willen dat het college kijkt naar alle maatregelen die nodig zijn om de verkeershinder te verminderen.