Christine Scheurkogel (tweede van links), Dennis van der Klugt (rechts) en Lies Ramkhelawen (midden) vinden dat Samen Paulus Potter zijn vruchten afwerpt.
Christine Scheurkogel (tweede van links), Dennis van der Klugt (rechts) en Lies Ramkhelawen (midden) vinden dat Samen Paulus Potter zijn vruchten afwerpt. (Foto: Harry Oosterveen)

Bewoners Paulus Potterstraat blij met HaagWonen

Woningcorporatie HaagWonen stak vorig jaar veel geld en moeite in een appartementencomplex aan de Paulus Potterstraat om het leefbaarder en mooier te maken. Bewonerscommissie Samen Paulus Potter is blij met het eindresultaat. Ze roemt de inzet van HaagWonen. "HaagWonen luistert naar ons”, aldus voorzitter Christine Scheurkogel. 

Door Harry Oosterveen

"Op ons verzoek liet HaagWonen nieuwe vloeren leggen en nu hangt er zelfs ook twee prachtige wandkleden van mos in onze centrale hal.” Vrijdag 6 januari zetten de bewoners HaagWonen voor bewezen diensten in het zonnetje. Lies Ramkhelawen leidt rond door het complex. "Overal ligt nieuwe vloerbedekking in de gangen”, wijst ze op de drie verdiepingen. "Daarnaast zijn als onderdeel van het reguliere onderhoud alle schuiframen in de appartementen vervangen.” Helemaal verguld is ze met de ruimte op de derde etage die de woningbouwvereniging aan de bewonerscommissie in bruikleen gaf als ontmoetingsruimte voor haar huurders. "Hier houden we wekelijks een gezellige inloopmiddag.” Beneden, in de centrale hal, toveren leden van de bewonerscommissie de ruimte om in een feestelijk aangeklede ruimte voor deze speciale nieuwjaarsreceptie. Hier hangen de twee mos-wandkleden die het geheel opfleuren en waar de bewoners erg blij mee zijn. "Het ruikt hier nu heel anders, alsof je in de natuur bent”, klinkt het. Christine Scheurkogel is voorzitster van Samen Paulus Potter. Ze is blij met de inzet van HaagWonen. "Mensen spreken vaak negatief over woningbouwcorporaties”, zegt ze, "maar HaagWonen heeft het goed gedaan. Dat mag wel eens gezegd worden. Vandaar dat wij ze vandaag willen bedanken.” 

Samen sterker

De eensgezindheid onder de bewoners lijkt vanzelfsprekend, maar zo was het niet altijd. In 2020 startten we de bewonerscommissie”, vertelt Scheurkogel. "Daarvoor was er niks en de mensen in ons complex kenden elkaar niet. Men leek als het ware bang voor elkaar en men hield de deuren dicht. Daar wilden we verandering in brengen. Vergeleken met twee jaar geleden is het hier zoveel opener geworden. Een Marokkaanse buurman is al zes keer door anderen te hulp gevraagd! En toen een oudere, gevallen buurman om hulp riep, stond er al snel een groepje bewoners klaar om te helpen en de politie te bellen. We beseffen nu dat je samen sterker staat. Waar we trots op zijn is dat HaagWonen ons steunt en meehelpt door de kantoortjes in bruikleen te geven voor de leefbaarheid. Echt tof.”

Het bestaan van Samen Paulus Potter werpt zijn vruchten af. De openbare ruimten lagen er aftands bij, actie was nodig. "Allerlei dingen waren verwaarloosd, vertelt Scheurkogel. "Dat is nu dus verbeterd. En toen meldde HaagWonen dat er nog een potje ‘leefbaarheid' bestond. Wat wij nog wilden hebben? We gingen in overleg en we kwamen uit op twee wandkleden, gemaakt van echt mos, voor de centrale hal. Behalve dat het mooi staat, werken ze ook geluiddempend. HaagWonen ging goed om met onze wensen. We hebben aan haar een goede huisbaas.” 

Bewonersconsulent Dennis van der Klugt is namens HaagWonen aanwezig om de dankbetuigingen in ontvangst te nemen. Hij is content met de laatste opmerking van Scheurkogel. "Gelukkig”, reageert hij met een lach. "HaagWonen heeft veel aan deze bewonerscommissie. Ze is heel actief en dat ondersteunen we graag.” 

Videodeurbellen

Hij heeft een leuk nieuwtje voor de aanwezige huurders. "We hopen volgende maand te beginnen met het installeren van videodeurbellen in het kader van veiligheid. Het bestaan van deze bewonerscommissie helpt ons bij onze beslissingen. Zij kwam met de vraag voor nieuwe vloeren in de openbare ruimten en wij gingen er intern mee aan de slag. Is er budget, dan doen we het. De wandkleden zijn mooi geworden en dat had ik niet verwacht. Straks komen de deurbellen en ik denk dat we als HaagWonen goed bezig zijn.”