Hans Vandenburg.
Hans Vandenburg. (Foto: EvH)

Gruppo Sportivo gaat op tour!

De Haagse legendarische band Gruppo Sportivo gaat op tour. Dit maakte frontman Hans Vandenburg (76) bekend in het programma Vrijmibo op Den Haag FM.

De Haagse band die vooral furore maakte in de jaren ‘70 doet ondermeer Paradiso in Amssterdam aan. De tour wordt afgesloten, hoe kan het ook anders, in het Paard in Den Haag.
Hans Vandenburg: "Ik heb groot nieuws, want naast dat we een nieuwe plaat aan het maken zijn en weer een tour doen dit jaar, spelen we ook in het Paard! Op vrijdag 30 juni spelen we daar in de grote zaal. We doen een Spotify tour en dan spelen we de meest gestreamde nummers van onder naar boven. En dat loopt op een gegeven moment naar Hey Girl! toe en Beeb Beep Love en Disco Really Made It. Die zitten in de miljoenen streams. We beginnen vrij laag en dan krijg je 25 nummers voor je kiezen." Vandenburg vervolgt: "Naast de nationale tour releasen we nieuwe singles en dan komt er een nieuw album." Net als vorig jaar gaat de band weer op tour. Op 9 maart gaat de documentaire Rock City in première, over Den Haag rockstad, waar de band ook in te zien is. Kaarten voor de tour zijn binnenkort te koop en dit wordt via de kanalen van de band bekend gemaakt.