Horizon repeteert 'A man of no importance' voor grootse uitvoering.
Horizon repeteert 'A man of no importance' voor grootse uitvoering. (Foto: aangeleverd)

Theatergroep Horizon speelt ‘A man of no importance’

Cultuur

ALKMAAR - Theatergroep Horizon brengt op donderdag 8 juni het stuk ‘A man of no importance’ op de planken. De succesvolle groep heeft onder andere de Amateur Musical Award gewonnen voor beste eigen geschreven musical en kreeg veel lovende kritieken na het succes van ‘Petticoat’ vorig seizoen. 

‘A man of no importance’ vertelt het verhaal van Alfie Byrne, bus-conducteur in de Ierse hoofdstad Dublin en groot fan van de 19e-eeuwse Ierse dichter en schrijver Oscar Wilde. Alfie is ook regisseur van de amateurtheatergroep ‘De St. Imelda Players’ en is vastbesloten om zijn versie van Wilde’s toneelstuk ‘Salomé’ naar de plaatselijke kerkzaal te brengen. Dit gaat echter niet vanzelf en Alfie moet alles op alles zetten als iedereen zich tegen hem keert en hij worstelt met zijn identiteit.

Klein ensemble, groot spel

‘A man of no importance’ is een combinatie van zowel hilariteit en drama. Het stuk is geschreven voor een klein ensemble, maar Horizon pakt het groots aan. De ruim 40 spelers maken er een geheel eigen Horizon-musical van en voegen hun verhaal toe aan het bestaande verhaal. De musical is in 2002 geschreven door Terrence McNally, de songteksten door Lynn Ahrens en de prachtige muziek is gecomponeerd door Stephen Flaherty.

Kaarten zijn te koop in het theater en via: www.theatergroephorizon.nl.