Alex Klaasen in No ponies.
Alex Klaasen in No ponies. (Foto: aangeleverd)

Top 5 Theater de Vest

Nieuws

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen is gestart. Tickets verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl 

Vrijdag 10 november

Alex Klaasen - No ponies 

Na het overweldigende succes van de ‘Showponies’ is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet constant het paradepaardje moeten uithangen. In ‘No ponies’ gaat Alex belachelijk veel zingen, danst hij in zijn uppie alle hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire en passeert een bonte stoet aan kleurrijke personages de revue.

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december

Jakop Ahlbom Company & ISH Dance Collective - Knock-out

‘Knock-out’ is een spectaculaire ode aan de actiefilm en was een enorme theaterhit in 2021. Acrobatische trucs, komische scènes en visuele effecten buitelen over elkaar heen in deze voorstelling, waarin iemand wordt gekidnapt. “Om je (gekneusde) vingers bij af te likken. (de Volkskrant *****)

Donderdag 7 t/m zondag 10 december

MAMMA MIA!

In deze goednieuwe versie van musicalsensatie ‘MAMMA MIA!’ met onder meer Brigitte Heitzer, René van Kooten, Soraya Gerrits worden de bekendste ABBA-hits verpakt in een swingend verhaal vol romantiek en humor. Sophie staat op het punt om te trouwen en wil op een zonnig Grieks eiland door haar vader weggegeven worden. Maar wie is hij? Zij confronteert haar vrijgevochten moeder met haar turbulente verleden.

Dinsdag 13 t/m donderdag 15 februari

Theateralliantie - De man van La Mancha

Huub van der Lubbe speelt de hoofdrol in een nieuwe en eigentijdse enscenering van het beroemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van ridder Don Quichot. ‘De man van La Mancha’ speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de zestiende eeuw. Om zijn medegevangenen van zich af te houden, wekt Cervantes de verhalen van Don Quichot tot leven.

Woensdag 20 t/m zondag 24 maart

Jesus Christ Superstar  

De indrukwekkende rockmusical Jesus Christ Superstar is terug! Met de combinatie van de onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber en de regie van de internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove belooft de voorstelling dé theaterbelevenis van het jaar te worden. Geniet van het originele Engelse repertoire met live orkest in een unieke setting met onder meer Jeangu Macrooy, Freek Bartels, Magtel de Laat, Alex Klaasen.