Rita en Simon Peek: 'Het is mooi geweest.'
Rita en Simon Peek: 'Het is mooi geweest.' (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Ondernemerspaar stopt met Peek Juwelier

HEILOO - Aloude service met tijd en aandacht en voor de klant verdwijnt mondjesmaat. Niet in Heiloo, waar Simon en Rita Peek het na bijna 46 jaar voor gezien houden. Fijn voor de klanten is dat Peek Juwelier blijft, want het ondernemerspaar geeft het stokje door aan goudsmid Arman Serobjan.

Het is zo'n winkel waarvan je hoopt, dat die altijd blijft. Een vertrouwd adres, waar toewijding, vakmanschap en oprechte klantvriendelijkheid onmisbare factoren zijn die bijdragen aan de continuïteit van de zaak. Peek Juwelier voldoet daar al jaren aan, van de eerste tot de laatste minuut. Voor Simon en Rita Peek komt het uur U echter met de minuut dichterbij. Per 1 juli stoppen ze. Tijd om meer te gaan genieten van de kleinkinderen en uitstapjes.

Vakschool

Simon rolde het vak in via een vriend van zijn ouders. Die zag een horlogemaker in hem en zodoende ging hij naar de horlogemakersvakschool in Hoorn, waar ie het vak leerde. Niet veel later trof hij Alkmaarse Rita, slagersdochter met ondernemersbloed. Ze trouwden en begonnen in 1977 hun eigen winkel aan de Stationsweg in Heiloo. Aan klandizie geen gebrek, wat tot op heden zo is gebleven. "We hebben altijd de nodige aanloop gehad”, vertellen Rita en Simon. "Ook veel meegemaakt. Zo werd alles al meer blingbling, waar legio juweliers in meegingen. Wij bleven echter altijd de vakzaak met oog voor kwaliteit en service.” Voor klanten is er zaterdag 10 juni van drie tot zes uur een afscheidsreceptie. Dan nog wat weken werken, waarna 1 juli de deur definitief in het slot valt. Voor Simon en Rita althans, want Arman Serobjan neemt het over. Een goudsmid, die de zaak met evenveel toewijding voorzet.

Peek Juwelier, Stationsplein 96 in Heiloo, telefoon 072-5335730.