Afbeelding
(Foto: )

Artiance zoekt Tweede Wereldoorlog-verhalen

ALKMAAR - Voor het landelijke project 'Theater na de Dam' zoekt Artiance mensen die in gesprek willen gaan over het thema herdenken. Het gaat om mensen die zelf of hun naaste de oorlog hebben meegemaakt en hierover willen vertellen. De theaterjongeren van Artiance zijn op zoek naar verhalen uit eerste of tweede hand.

Geïnspireerd op deze verhalen wordt een voorstelling gemaakt, met als onderliggend thema: Wat betekent het om een herinnering levend te houden.
De voorstelling wordt 4 en 5 mei door de jongeren gespeeld. De regie is in handen van Doris Vervuurt en Stef Geelen, twee jonge professionele theatermakers. Daarnaast is er een expositie in de foyer van Artiance. Dit alles maakt onderdeel uit van het landelijk project Theater na de Dam dat sinds 2010 voorstellingen programmeert op 4 mei. De Nationale Dodenherdenking wordt hiermee van extra betekenis voorzien. Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater na de Dam. Jongeren verdiepen zich hierbij in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Interviews

De interviews met de jongeren vinden plaats op donderdag 20 april van 18.30 tot 21.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Ria de Ridder via r.deridder@artiance.nl of 06-23188948. 

Afbeelding