Evenementen als Kaeskoppenstad zijn 'etalage-evenementen' voor Alkmaar.
Evenementen als Kaeskoppenstad zijn 'etalage-evenementen' voor Alkmaar. (Foto: archief)

Een evenementenkalender als een magneet

Vervolg voorpagina


Kijk ik puur naar marketingoverwegingen, zeg ik nee. Ik zou het niet snel doen. Aan de andere kant kan het inwoners wel een trots gevoel geven dat een evenement als The Passion in hún stad plaatsvindt."

Programma

Dagvoorzitter is oud-schaatser Ben van der Burg en sprekers zijn onder meer Jeroen de Schuyteneer, Directeur Evenementen bij Stad Gent en Siart Smit, algemeen directeur van Oerol Festival Terschelling. Ger Welbers neemt plaats in het panel met het congresthema ‘Strijd om de evenementenkalender' dat ingaat op welke evenementen je als stad programmeert, rekening houdend met ruimte, behoeften van bewoners en de wensen vanuit citymarketing. 

Trots

Lex Kruijver, algemeen directeur van organiserende partij Respons geeft aan dat de keuze op Alkmaar is gevallen omdat de gemeente met meer dan 500 evenementen per jaar een actieve gemeente is op evenementengebied. Dat wordt onderstreept door Welbers die van mening is dat de keuze voor Alkmaar wel iets zegt. "We tellen als evenementenstad écht mee en staan er gewoon goed op. Dat kun je rustig zeggen. We hebben ook de faciliteiten om zo'n grootschalig congres te organiseren. Wij Alkmaarders zijn het natuurlijk niet gewend om trots te tonen, maar dit bewijst toch wel dat hier mooie dingen gebeuren."

Kijk voor het hele programma en tickets op nationaalcongresevenementen.nl.