Bungee-danseres in actie.
Bungee-danseres in actie. (Foto: aangeleverd)

Bungee-dansvoorstelling OverBruggen

Nieuws

ALKMAAR - OverBruggen is een bungee-dansvoorstelling, gemaakt in het kader van 450 jaar Alkmaar Ontzet. De voorstelling is 28 juni, 3, 4 en 5 juli te zien. Via een poëtische tocht per boot en te voet door de oude binnenstad wordt je naar de voorstelling geleid bij HAL25 aan de Pettemerstraat 15 in Alkmaar. 

De voorstelling verbindt heden en verleden tijdens 450 jaar Alkmaar Ontzet. De spanning tussen vrijheid en verbondenheid staat centraal in de unieke combinatie van een poëtische boottour door de oude binnenstad met hedendaagse bungee-dans in HAL25. 

In 1573 begon in Alkmaar het einde van de Tachtigjarige Oorlog met een listige overwinning op het Spaanse leger. OverBruggen stelt de vraag of de historische verbinding met de plaats waar je woont je vrijheid geeft, of je ook gebonden kan houden. Teksten van Alkmaarse dichteres Lonneke van Heugten leiden het publiek per rondvaartboot en te voet door fragmenten van heden en verleden. Korte dansscènes, van choreografe Helen Pokrovska, langs de vaarroute vinden hun ontknoping in culturele speelplaats HAL25. 

De voorstelling is in het Nederlands en in het Engels te volgen. Door een donatieticket te kopen, schenk je een kaart aan iemand die minder te besteden heeft. Kaarten en meer informatie via: www.hal25.nl