Bezoek aan zusterstad Bath.
Bezoek aan zusterstad Bath. (Foto: aangeleverd)

Contact met Alkmaarse zustersteden

Nieuws

ALKMAAR - De Alkmaarse partnersteden zijn afgelopen periode veel bezocht door verschillende vertegenwoordigers. Alkmaar onderhoudt de banden met vijf Europese steden. Het Alkmaars Uitwisselings Comité (AUC) coördineert, stimuleert en subsidieert de uitwisselingen met de zustersteden Bath, Darmstadt, Troyes, Tata en Bergama. 

Jaarlijks vinden er vijftig uitwisselingen plaats, waarbij ongeveer duizend mensen betrokken zijn. Het Regionaal Jeugdorkest bracht dit jaar een bezoek aan Bath, de Modelspoorclub Alkmaar bezocht Darmstadt en de Minerva Rowing Club nam deel aan de AA-race van de Alkmaarsche Roei- en zeilvereniging. Van 12 tot 15 oktober wil de organisatie de 65-jarige jumelage met Darmstadt en Troyes vieren met officiële delegaties uit de zustersteden. 

Tot eind juni is er in het voormalige Primark-gebouw aan de Laat in Alkmaar een pop-up-museum over Eli Prins en Truus Wijsmuller-Meier te bezoeken. Entree is gratis. Het museum is geopend op donderdag en zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur. 

Meer informatie: www.alkmaarauc.nl.