De Troostdag biedt erkenning, aandacht en warmte aan nabestaanden.
De Troostdag biedt erkenning, aandacht en warmte aan nabestaanden. (Foto: aangeleverd)

Troostdag voor nabestaanden 2023

Partnerbijdrage

REGIO - Charon Uitvaartbegeleiding organiseert voor de zestiende keer de Troostdag voor nabestaanden.  Dit jaar vindt de Troostdag voor de tweede keer plaats op de Natuurbegraafplaats Geestermerloo in Koedijk.

Dit jaar zijn vooral de dochters van Gijsje Teunissen; Emmely en Melanie Teunissen bezig met de organisatie van deze bijzondere dag. In de afgelopen jaren hebben zij van dichtbij gezien, wat deze dag voor nabestaanden doet: erkenning, aandacht, warmte.

Op zondag 25 juni van 12.00 - 17.00 uur is iedereen welkom in de expositieruimte van Natuurbegraafplaats Geestmerloo om zich te laten verwennen, in gesprek te komen met lotgenoten, zijn verhaal te vertellen en tot inzichten of ideeën te komen die helpen bij het rouwproces. Wie wil, mag een foto van zijn dierbare overledene meenemen om deze samen met elkaar in het licht te zetten. Ook kan de naam van uw dierbare gezongen worden door de ‘Namenzingers’. Daarnaast is er ook voor kinderen genoeg te doen zoals gezellig knutselen, glittertattoo laten zetten, voorgelezen worden of een rondje lopen met Annelies en haar troosthondje Ezra.

Gratis workshop: Hoe ga je om met verdriet 

Voordat de Troostdag begint zal Debbie Winterberg een gratis workshop geven. De workshop begint om 10.30 en eindigt om 12.00 uur. Voor deze workshop is het nodig om uzelf aan te melden via: troostdag@charonuitvaartbegeleiding.nl

Kijk voor alle deelnemers, het programma en de workshop op: www.troostdag.nl. Wij hopen jullie op zondag 25 juni te mogen ontmoeten.