Bommetje XL
Bommetje XL (Foto: aangeleverd)

Alkmaarse studenten helpen mee aan Sail Den Helder

Nieuws

ALKMAAR - Studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar en Vonk mbo helpen mee met het organiseren van activiteiten tijdens Sail Den Helder van 29 juni tot en met 2 juli. Naast een Onderwijsplein, wordt er ook een Outdoor (fun)plein ingericht met activiteiten voor leerlingen, studenten, docenten en teams. De inschrijving voor Bommetje XL is nog geopend. 

Hogeschool Inholland en Vonk mbo hebben de handen ineengeslagen om hun bijdrage te leveren aan het grote evenement Sail Den Helder. In groepsverband werken de studenten aan diverse projecten zoals Bommetje XL, het populairste onderdeel van het Outdoorplein, een lespakket met online-escaperoom, het ontwerpen van kleding voor de crew en bezoekers, de invulling van het podiumprogramma en social media, maar ook onderzoek naar de toegankelijkheid van het evenement voor rolstoelgebruikers. 

Innovatiemotor

Bommetje XL staat volgens Inholland en Vonk voor het geven van een boost aan je talent en ontwikkeling door een sprong in het diepe te maken. Voor de Alkmaarse Hogeschool is dit een kans om de bezoekers van Sail kennis te laten maken met de innovatiemotor en de hbo-kennisinstelling van de regio. 

Offshore Experience

Bij het Blue Port Centre worden er activiteiten georganiseerd door studenten van onder andere technische en nautische opleidingen bij Inholland en Vonl. Deze studenten helpen ook bij de Offshore Experience. Blue Port Centre richt zich op duurzaamheid en fungeert als centrum voor de blauwe economie op de Noordzee. 

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli van 10:00 tot 19:00 uur is iedereen welkom bij de Offshore Experience in het Blue Port Centre. 

Meer informatie: www.offshore-experience.nl.