Elske ter Lindert.
Elske ter Lindert. (Foto: aangeleverd)

Zomeravondconcerten in Grote Kerk Alkmaar

Uitgaan

ALKMAAR - Vanaf 5 juli start een serie Zomeravondconcerten bij de Grote Kerk in Alkmaar. Het eerste concert is van organist Elske ter Lindert.

Tot en met 16 augustus worden de twee wereldberoemde orgels van de Grote Kerk bespeeld door bekende (internationale) organisten. Elske ter Lindert opent de reeks concerten 5 juli 20.15 uur met haar concert ‘Bach groot en klein’. Elske (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger; als organist is ze actief als solist en begeleider. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging. Ze is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem en in 2018 benoemd tot stadsorganist van Doetinchem. In 2021 kwam haar eerste orgel-CD uit, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem. Ze combineert deze functie met een carrière als zangeres en dirigenten o.a. van het Deventer Vocaal Ensemble. 

Kaasmarktconcert

In de maand juli is er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert. De concerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels. Vrijdag 8 juli worden de orgels bespeeld door Harry van Wijk.

Meer informatie en tickets via: www.grotekerk-alkmaar.nl.