Joris Linssen en Caramba.
Joris Linssen en Caramba. (Foto: aangeleverd)

Zomer op het Plein

Nieuws

ALKMAAR - Theater de Vest start vrijdagavond 30 juni met een nieuwe editie van Zomer op het Plein. Cabaretduo Blauwe Vinkjes, Joris Linssen & Caramba, studenten van Inholland Conservatorium en zangeres LAHKSMI staan op het Canadaplein in Alkmaar aan de aftrap van het evenement.

Theater De Vest gaat naar buiten met diverse concerten en indrukwekkende shows. Vanaf vrijdag 30 juni presenteert het theater zes weekenden lang een bomvol gratis toegankelijk programma tijdens Zomer op het Plein. De aftrap is vrijdagavond 30 juni voor het cabaretduo Blauwe Vinkjes. Zaterdagavond 1 juli zet Joris Linssen met zijn band Caramba het Canadaplein op zijn kop en zondagmiddag 2 juli staat een optreden gepland van studenten van het InHolland Conservatorium uit Haarlem. Zij worden tijdens het slotoptreden begeleid door songwriter en theatermaker LAKSHMI.

Actualiteiten en absurditeiten

Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Het duo brengt een programma in een hoog tempo vol actualiteiten en herkenbare karakters. De voorstelling van Blauwe Vinkjes is te zien op vrijdagavond 30 juni om 20.30 uur.

Nederlandstalige muziek met een Mexicaans pepertje

Al twintig jaar bestormt Joris Linssen de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze muzikanten staan bekend om hun vurige spel en aanstekelijke enthousiasme. Zaterdagavond 1 juli vanaf 16.30 uur zijn zij te zien op het Canadaplein.

Talentstage met LAHKSMI

Een jaarlijks terugkerend evenement tijdens Zomer op het Plein is Talentstage. Zondagmiddag 2 juli vanaf 14.30 uur staan studenten van Inholland Conservatorium Haarlem op het podium. Voor het slotoptreden selecteerde zangeres LAKSHMI uit alle conservatoriumstudenten haar eigen begeleidingsband.

Zomer op het Plein is van 30 juni t/m 6 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.

Cabaretduo Blauwe Vinkjes
LAHKSMI.