Opbrengst van de verkoop gaat naar ontwikkelingsprojecten in Derde Wereldlanden.
Opbrengst van de verkoop gaat naar ontwikkelingsprojecten in Derde Wereldlanden. (Foto: aangeleverd)

Opbrengsten KOOK voor waterbronnen in Ethiopië

Nieuws

ALKMAAR - Op zoek naar pareltjes voor weinig geld? KOOK opent zaterdag 1 juli weer haar deuren van 10.00 tot 15.00 uur in het pand aan de Zijperstraat 36A. De opbrengst wordt gebruikt om ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld te financieren.

Zoals elke eerste zaterdag van de maand zet Stichting KOOK 1 juli haar deuren weer open voor de maandelijkse verkoop. De opbrengst wordt gebruikt om ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld te financieren.

Schoon drinkwater

In juli helpt KOOK bij duurzame aanleg van waterbronnen in het district Noord Shoa in Ethiopië. Volgens een schatting van de WHO heeft slechts 13% van de plattelandsbevolking in Ethiopië toegang tot schoon drinkwater. De rest van de bevolking wordt voortdurend blootgesteld aan ziekten die verband houden met te weinig of vervuild water, slechte hygiëne en het ontbreken van sanitaire voorzieningen. In Kobastil kwam er water uit 7 oude bronnen. Het water welde op uit de grond. Het is lastig om dit welwater op te vangen, de onbeschermde randen van de bronnen zijn kwetsbaar. Het doel is om deze bronnen structureel te verbeteren door ze uit te diepen en te voorzien van een stevige beschoeiing en behuizing waarin takels en tappunten worden aangebracht. Door dit project zullen ca. 15.000 mensen in Noord-Shoa beschikken over een gegarandeerde aanvoer van schoon en veilig drinkwater. Tien technici, vijf burgers en vijf ambtenaren en bestuurders, zijn opgeleid in waterbeheer. Dorpelingen worden via gezondheidsclubs gestimuleerd om hygiëne in acht te nemen in het dagelijkse leven. Het aantal infecties in het dorp zal met ten minste 50% afnemen.

Bruikbare spullen kunnen worden afgeleverd bij het KOOK-pand aan het Zijperstraat 36A, op maandag en woensdag tussen 10.00 en 15.00 uur. 

Spullen laten ophalen kan door te bellen naar: 072 - 511 78 91 (maandag en woensdag bereikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur)