Tineke Schouten.
Tineke Schouten. (Foto: Roy Beusker)

Top 5 Theater De Vest

Uitgaan

ALKMAAR - De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen is gestart. Toegangskaarten kunnen inmiddels gereserveerd worden via www.theaterdevest.nl. 

Vrijdag 20 oktober
Karin Bloemen & Old School Band – Gladys, Ella, Barbra, Adele… Karin!

In deze nieuwe voorstelling gaat Karin wederom op zoek naar haar grote muzikale inspiratiebronnen, variërend van Ella Fitzgerald tot Barbra Streisand en van Stevie Wonder tot Gladys Knight en Adele. Het repertoire van deze grootheden wordt door Karin & Old School Band opnieuw gearrangeerd en ‘eigen’ gemaakt.

Vrijdag 27 oktober
Pink Floyd Project – Return to The Dak Side Of The Moon

Na de spectaculaire en met vijf sterren ontvangen show ‘The Wall 40 Years’ neemt Pink Floyd Project je mee naar 1973, het jaar waarin Pink Floyd met ‘Dark Side Of The Moon’ wereldwijd doorbrak. Roger Waters verwerkte thema’s als tijd, geld, oorlog, gekte en de dood in briljante songs als ‘Time’, ‘The Great Gig In The Sky’ (met de fantastisch zingende Claire Torry) ‘Money’ en ‘Brain Damage’. Pink Floyd Project laat zich voor deze show inspireren door het ‘Live at Pompeï’-concert en maakt er een muzikaal en visueel spektakel van. 

Vrijdag 15 december
Tineke Schouten - De Schouten Schoenen Aan

Tineke Schouten trekt de stoute schoenen aan! Ze verstopt zich niet alleen achter een kostuum, nee: je ziet meer Tineke zelf, dingen die haar bezighouden! Met de billen bloot! Ze heeft roerige tijden achter de rug, de wereld staat op zijn kop. Hoe hang je dan nog de slingers op? En, heeft Tineke dan echt een fetisj voor schoenen, telefoons of computers? Natuurlijk gaat Tineke samen met het publiek de boel relativeren en lachen om onze eigen tekortkomingen! Gelardeerd met de mooiste liedjes, begeleid door eersteklas muzikanten! Tineke op haar best!

Zaterdag 13 januari
Simone Kleinsma, Paul Groot e.a. – De Hospita

Een speciaal voor Simone geschreven musicalcomedy. ‘De Hospita’ vertelt het verhaal van de flamboyante Madeleine Coutard, die ooit revuester was. ‘De Hospita’ neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam en het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een liveorkest brengen de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – terug naar de Nederlandse theaters.

Woensdag 20 tot en met zondag 24 maart

Jesus Christ Superstar 

De indrukwekkende rockmusical ‘Jesus Christ Superstar’ met onder meer Jeangu Macrooy, Freek Bartels, Magtel de Laat en Alex Klaasen is terug! Met de combinatie van de onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber en de regie van de internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove belooft de voorstelling dé theaterbelevenis van het jaar te worden. Geniet van het originele Engelse repertoire met live orkest in een unieke setting.