Vanwege oploop leerlingenaantal is extra huisvesting nodig in nieuw schooljaar. Foto ter illustratie.
Vanwege oploop leerlingenaantal is extra huisvesting nodig in nieuw schooljaar. Foto ter illustratie. (Foto: Yan Krukau)

Extra huisvesting voor Vroonermeerschool

Onderwijs

ALKMAAR - De Openbare Vroonermeerschool heeft een fors aantal inschrijvingen ontvangen voor het schooljaar 2023-2024. Omdat de school een groeischool is, een nieuwe school die nog moet uitgroeien tot een volwaardige school, is extra huisvesting nodig om de nieuwe leerlingen te kunnen opvangen. De school heeft hiertoe een spoedaanvraag ingediend bij de Gemeente Alkmaar.

Het aantal verwachte inschrijvingen voor 2023 was vorig jaar nog onvoldoende voor een uitbreiding van de tijdelijke locaties aan de P.C. Boutenstraat en/of J. Perkstraat. Dit jaar groeiden de inschrijvingen echter zodanig dat de school zich genoodzaakt voelde om een leerlingenstop in te voeren. Om dit te voorkomen besluit de Gemeente Alkmaar tot tijdelijke wisseling van units aan de locatie van de J. Perkstraat. Zodoende kan de school de 113 verwachte leerlingen in het nieuwe schooljaar opvangen tot aan de oplevering van de nieuwbouw aan de Damakker in 2024. Binnen de huidige locatie wordt zonder uitbreiding en binnen de eigen vierkante meters van de school, een zesde kleine groepsruimte gerealiseerd. Het deel directieruimte en pantry wordt omgewisseld tot een kleine groepsruimte. Dit heeft financiële consequenties. De Gemeente moet de vergoeding van deze kosten dragen. Het vervangen en plaatsen van drie nieuwe (vervangende) units gaat zo’n 25.000 euro kosten.