Tennistalent op het ITF Alkmaar
Tennistalent op het ITF Alkmaar (Foto: Unbloom Fotografie)

Tennistalenten op ITF Alkmaar

Sport

ALKMAAR - Zondag 25 juni starten de kwalificatiewedstrijden van het internationale ITF tennistoernooi op de banen van TC Alkmaar. Volgens winnaar van 2022, Daniel Rincon wordt dit het beste ITF toernooi ter wereld. 

De Spaanse Daniel Rincon heeft genoten vorig jaar, niet alleen omdat hij de trofee in zijn handen had, maar vooral vanwege de sfeer en de vele toeschouwers tijdens dit toernooi. 

Wereldranglijst

Het hoofdtoernooi van dit 15.000 dollar toernooi voor dames en heren start dinsdag 27 juni. Naast geld zijn er punten te verdienen die voor een stijging op de wereldranglijst kunnen leiden. Dit is belangrijk om toegang te krijgen tot de grote toernooien. 

Progressie

De progressie van de Nederlandse heren, zoals van Zandschulp, Griekspoor, Brouwer, Sels en de Jong is de laatste twee jaar opvallend te noemen. De spelers die drie jaar geleden nog een hoofdrol speelden in de Kaasstad, staan nu hun mannetje op de ATP en Challenge toernooien. Het laat zien dat het ITF toernooi een springplank is voor menig tennistalent, op weg naar de wereldtop. 

Jeugd

Komende week is ook de Nederlandse jeugd vertegenwoordigd. Thijs Boogaard (15), Abel Forger (17) en Mees Rottgering (15) doen mee bij de heren en Annalin Bakker (18) speelt mee bij de dames. Teun Rozenberg uit Heiloo (speelt voor Heerhugowaard) heeft een wildcard. Publiekslieveling Dax Donders uit Bergen wordt waarschijnlijk rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Maileen Nuudi uit Estland verdedigt bij het damestoernooi haar titel.

Meer informatie op www.iftalkmaar.nl