De gemeente neemt vooralsnog geen extra maatregelen om overlast op het Bolwerk (hier op archieffoto) te beperken.
De gemeente neemt vooralsnog geen extra maatregelen om overlast op het Bolwerk (hier op archieffoto) te beperken. (Foto: Rodi Media)

Nog geen extra maatregelen om overlast Bolwerk te beperken

Nieuws

ALKMAAR - De gemeente wil nog geen extra maatregelen nemen om de overlast op het Bolwerk te beperken. Dat liet de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten donderdag weten. 

Meldingen van overlast zijn er al jaren. Buurtbewoners klagen regelmatig over geluidsoverlast, wildplassers en overmatig alcoholgebruik. Dat buurtbewoners veel overlast ervaren, was voor de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) reden om het college deze week vragen te stellen welke plannen de gemeente heeft om de overlast te stoppen. Schouten laat weten dat de huidige problemen op dit moment in kaart worden gebracht, maar is voorzichtig met het nemen van extra maatregelen.

“We krijgen nu vooral meldingen van geluidsoverlast op mooie, lange zomeravonden. Via handhaving gaan we nu in kaart brengen wat er precies gebeurt en hoe het in elkaar zit. Tijdens corona hebben we echt ingezet op zeer strenge maatregelen om een gedragsverandering teweeg te brengen. Vervolgens konden we de teugels weer wat losser laten. We hadden bijvoorbeeld een alcoholverbod en deelden boetes uit aan mensen die zich hier niet aan hielden. Op dit moment gelden er al regels voor het park en tonen we op borden wat wél en niet mag. Daar staat bijvoorbeeld dat mensen geen rotzooi mogen achterlaten en geen geluidsoverlast mogen veroorzaken. Vooralsnog nemen we daarop nog geen aanvullende maatregelen. Daarmee tref je ook de mensen die zich wél netjes aan de regels houden. Voor nu willen we mensen op hun eigen verantwoordelijkheid wijzen. Hopelijk is dat voldoende. We blijven in gesprek met omwonenden en houden de situatie nauwlettend in de gaten.”