De top 5 van De Vest met onder meer Stefano Keizers.
De top 5 van De Vest met onder meer Stefano Keizers. (Foto: aangeleverd)

Top 5 Theater De Vest

Uitgaan

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. Deze keer: november. Tickets verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl

Vrijdag 3 november
Joris Luyendijk - Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes

Mannen zoals Joris Luyendijk domineren de wereld. Zij zijn de standaard waar iedereen zich naar moet voegen. Zij hoeven zich nooit in anderen te verplaatsen om hogerop te komen. Maar waarom geven we eigenlijk de macht aan de mensen met zo weinig levenservaring? Vanavond neemt Joris de wereld van hem en zijn klassegenoten scherp en met zelfspot onder de loep.


Donderdag 9 november
Stefano Keizers

 
Wat gaat Stefano Keizers doen nu het publiek hem omarmd heeft? Het antwoord: ‘Bossen’, een voorstelling die de laatste theaterwetten vernietigt. Er is geen script en de cast (zes acteurs per avond) is een combinatie van gevestigde namen en onontdekte talenten. Eindelijk krijg je te zien wat er al zo lang bruist in het hoofd van de kunstenaar.

Vrijdag 17 november
Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag

Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater op nieuw gecomponeerde en live uitgevoerde muziek, waarbij de musici vaak een prominente rol spelen. ‘Islands of Empathy’, waarvoor het idee tijdens een reis door Mexico ontstond, gaat over de wens deel uit te maken van een gemeenschap die is gebaseerd op empathie.

Vrijdag 17 november
Fabian Claes Jansen - Gemma

‘Gemma’ is een ontroerend en verlichtend verhaal over een zoektocht naar identiteit en zelfacceptatie, geschreven en gespeeld door Fabian Claes Jansen. Er is eigenlijk maar één vrouw in het harde offshore-leven van Gert en dat is Gemma. Maar Gemma is nog niet zichtbaar. Alleen voor Gert. Totdat ze er wel uit móet. En dat doet ze, in dit rauw-poëtische verhaal met ingetogen spel van Jansen en prachtige livemuziek.

Woensdag 22 november
De Warme Winkel - Freaky Friday Face Off

Je kent het principe uit Hollywoodfilms: de bliksem slaat in en plots is er van lichaam gewisseld. Man wordt vrouw, hetero wordt homo, oud wordt jong. De Warme Winkel neemt met vernuftig rollenspel onze fascinatie voor identiteit onder de loep. Kun je iemands verhaal vertellen als je diens geschiedenis niet aan den lijve hebt ondervonden?