Scgaatsframes voor kinderen met fysieke beperking.
Scgaatsframes voor kinderen met fysieke beperking. (Foto: aangeleverd)

Schaatsframes voor kinderen met fysieke beperking

Nieuws

ALKMAAR - Wie een fysieke beperking heeft en toch wil deelnemen aan schaatslessen, kan dit seizoen terecht op De Meent. Dat is mogelijk dankzij het schaatsframe. Hiermee kunnen kinderen die door een fysieke beperking niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. Kinderen die interesse hebben om de sport uit te proberen, kunnen meedoen aan de lessen van Zoeff (10.00-11.00 uur) of de Alkmaarsche IJsclub (11.00-12.00 uur). Ook is het mogelijk je aan te sluiten bij de plaatselijke ijsvereniging en dan gebruik te maken van de frames die beschikbaar zijn. De eerste lessen starten op 28 oktober. Je kunt voor meer informatie of aanmelden terecht bij voorzitter.zoeff.aijc@gmail.com.

Nederland is een schaatsland, maar voor veel kinderen met een handicap is schaatsen niet weggelegd. Daar komt dankzij het schaatsframe verandering in. Het schaatsframe bevat een zitje, een stuur en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Het sporthulpmiddel is vorig seizoen geïntroduceerd door Stichting het Gehandicapte Kind: tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer konden kinderen in heel Nederland een gratis clinic volgen. 

Ook op IJsbaan De Meent

Zestien ijsbanen hebben daarna het Frame Schaatsen opgenomen in hun aanbod, met steun van Stichting het Gehandicapte Kind. Hier kunnen kinderen met een beperking deelnemen aan de reguliere lessen. Ook op IJsbaan De Meent kan dit seizoen samen geschaatst worden. Er zijn in totaal drie frames beschikbaar in de maten S en M (tot 1.65m/65kg). De ambitie is het aantal frames uit te breiden zodat er ook grotere maten beschikbaar zijn. De eerste lessen starten op zaterdag 28 oktober. Aanmelden kan via voorzitter.zoeff.aijc@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding