Brons voor Summer Wijkhuizen.
Brons voor Summer Wijkhuizen. (Foto's: Pietures)

Brons voor Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub

Nieuws

ALKMAAR -  Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub heeft afgelopen brons gehaald tijdens de eerste KNSB A Selectiewedstrijd Kunstrijden in Den Bosch. Voor zes schaatsers van Deen Figure Skating / Alkmaarsche IJsclub was dit de eerste selectiewedstrijd van het seizoen. De schaatsers kenden een goede start van het seizoen met als hoogtepunt een mooie derde paats voor Summer in de categorie Advanced Novice Dames en eerste plaats voor Daria Danilova / Michel Tsiba in de categorie Senior Paren.

Tijdens de A Selectiewedstrijden rijden Nederlandse kunstrijders in de hoogste categorieën hun küren met als doel zich te kwalificeren voor de NK Finale en Challenge Cup in februari 2024. Summer Wijkhuizen (13 jaar) reed twee sterke küren en behaalde hiermee een mooie derde plaats in het eindklassement in de voor haar nieuwe categorie Advanced Novice Dames. Met haar punten kwalificeerde zij zich ook direct voor de NK Finale en Challenge Cup. In dezelfde categorie reed Chiara Ballirano (14 jaar) voor het eerst haar küren, waarmee zij met haar lange kür voldoende punten kreeg voor kwalificatie en deze alleen nog hoeft te behalen op de korte kür. In de categorie Senior Paren reed het paar Daria Danilova / Michel Tsiba twee zeer sterke küren waarmee zij eindigden op een mooie 1e plaats. Daria en Michel trainen in het buitenland bij hun coaches en komen tijdens wedstrijden uit onder de vlag van AIJC.

Alle uitslagen:

Categorie Basic Novice Dames: Olivia Voskuijl 10e plaats Categorie Advanced Novice Dames: Summer Wijkhuizen 3e plaats, Chiara Ballirano 13e plaats Categorie Junior Dames: Alessia Ballirano 9e plaats Categorie Senior Paren: Daria Danilova / Michel Tsiba 1e plaats.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding