Alle nog rijdende stoomlocomotieven afkomstig van NS komen bijeen, alsmede een tramlocomotief van het vierkante model.
Alle nog rijdende stoomlocomotieven afkomstig van NS komen bijeen, alsmede een tramlocomotief van het vierkante model. Foto: aangeleverd

Bello Festival: The Roaring Twenties

Partnerbijdrage Partnerbijdrage dossier

HOORN - Wie een vergelijking maakt met buurlanden als Groot-Brittannië en Duitsland, ontdekt al snel dat ons land niet ruim bedeeld is als het gaat om het behoud van nog rijdende treinen en trams uit eigen land in de periode tot aan de Tweede Wereldoorlog. Toch gaat de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik de uitdaging aan tijdens het Bello Festival, dat het rijdende museum vanaf 21 tot en met 29 oktober organiseert. 

Doel is zoveel mogelijk treinen en trams te laten rijden die een herkomst hebben bij of een verhaal vertellen over de spoor- en tramwegen in Nederland zo’n honderd jaar geleden. Samen met een groot aantal medewerkers van de deelnemende railmusea en rollenspelers wordt hiermee een week lang een tijdsbeeld uit de jaren 1920 neergezet op de twintig kilometer lange museumspoorlijn tussen Hoorn en Medemblik. Deze spoorlijn is compleet met een aantal gerestaureerde stations bewaard gebleven. 

Elektrische trein

De gelegenheidscollectie komt tot stand in een samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele, de Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen en de Stichting 2454 CREW. Alle nog rijdende stoomlocomotieven afkomstig van NS komen bijeen, alsmede een tramlocomotief van het vierkante model. Daarnaast komen ook de eerste stappen qua modernisering aan bod, zoals de eerste dieselmotorrijtuigen voor lokaalspoorlijnen die in Nederland gingen rijden en een elektrische trein uit 1924, die bezoekers aan het evenement vanuit Amsterdam naar Hoorn brengt. 

Dienstregeling

Meer info over de uitgebreide dienstregeling tussen Hoorn en Medemblik en tickets tijdens het evenement: www.stoomtram.nl/evenementen . Kinderen kunnen gedurende het Bello Festival gebruik maken van een speciaal kindtarief van vijf euro.