Free at Last van Danae & Dionysios Stadschouwburg Rotterdam
Free at Last van Danae & Dionysios Stadschouwburg Rotterdam (Foto: aangeleverd)

Top 5 mei Theater De Vest

Nieuws

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. Deze keer: mei. Tickets verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl .

Woensdag 10 mei

Thjum Arts - Tijdloos Genot. 

Thjum Arts won in 2021 de jury- en de publieksprijs op Cameretten, net als drie jaar eerder op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. In 2020 was hij finalist op het BNNVARA Leids Cabaret Festival. Hoogste tijd dus dat je dit authentieke, droogkomische supertalent met zijn intelligente grappen in het theater gaat zien.

Zaterdag 13 mei

Via Rudolphi Producties | Ariane Schluter en Marisa van Eyle - Zus van mijn zus. Twee zussen treffen elkaar voor het eerst sinds jaren, omdat het graf van hun overleden zusje zal worden geruimd. Een voorstelling met een lofzang op het leven, een ode aan onze doden en een levendige trip down memory lane ineen, gespeeld door twee topactrices die voor het eerst samen op het toneel staan.

Zaterdag 20 mei

Ensemble SeaSession en Servaes Nelissen - De zus van Frida Kahlo; een muzikale Mexicoshow!

Dit verhaal gaat over een muziekensemble en zijn bevlogen bandleider. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij je op sleeptouw en maakt zo zijn gedroomde trip naar Mexico en naar het hiernamaals. Een bruisende familievoorstelling met meeslepende Mexicaanse livemuziek, een excentrieke dirigent, live-animatie, een bonte verzameling poppenfiguren en dansende skeletten.

Woensdag 24 mei

Scapino Ballet Rotterdam i.s.m. RIDCC - Two Tales

In ‘Two Tales’ komen de winnaars van de XL Production Award van de RIDCC aan het woord. Het Griekse choreografenduo Danae & Dionysios maakt een sfeervol en filmisch dansstuk over de cyclus van het leven. De Siciliaanse choreografe en theatermaakster Erika Silgoner vertelt met acht dansers een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen.

Woensdag 31 mei

ICK - Blasphemy Rhapsody

De manier waarop we dansen kan nooit los worden gezien van de manier waarop we samenleven. ‘Blasphemy Rhapsody’ werd gemaakt in het spoor van een ongekend virus. Het resultaat is een gedanst ritueel, waarin zekerheden worden geofferd en de beweeglijkheid van het leven wordt omarmd.