Het gedenkplekje op het hoekje Nicolaas Beetskade/Ruysdealkade ligt vol knuffels, kaarten en bloemen.
Het gedenkplekje op het hoekje Nicolaas Beetskade/Ruysdealkade ligt vol knuffels, kaarten en bloemen. (Foto: Rodi Media)

Knuffels, kaarten en bloemen

Nieuws

ALKMAAR - ‘Rust zacht Lily’ staat er op een van de kaartjes. Inmiddels ligt het het gedenkplekje op het hoekje Nicolaas Beetskade/Ruysdaelkade vol met knuffels, kaarten en bloemen. Het is een komen en gaan van mensen die bloemen brengen, een kaartje neerleggen of gewoon even stilstaan nabij de onheilsplek waarbij zaterdag een vijfjarig meisje om het leven kwam. 

“Er moet nog veel meer bij”, zegt een vrouw die haar fiets even neerzet en een mooi takje op de plek neerlegt. “Het is toch verschrikkelijk, wát erg voor die mensen.” Een jonge vader met zijn kindje blijft ook even stilstaan. “Ik heb hier geen woorden voor. Zo triest allemaal. Ik hou mijn kindje maar even stevig vast.” Het verdriet raakt alle mensen. De buurt leeft enorm mee, blijkt ook uit alle vlaggen die in de omliggende straten halfstok hangen. 

Vlaggen aan de Nicolaas Beetskade en omliggende straten hangen halfstok. (Foto: Rodi Media)

Motorrijder zondagavond naar huis

Zaterdagochtend rond het middaguur gaat het mis. Een motorrijder komt in botsing met een bakfiets. Het kindje in de bakfiets raakt zwaargewond, wordt nog gereanimeerd maar overlijdt. De motorrijder die ook naar het ziekenhuis moest, blijkt een 26-jarige inwoner van Alkmaar. Hij werd aangehouden maar mocht zondagavond weer naar huis. Hij blijft wel verdachte. De motorrijder was niet onder invloed. Wel is zijn rijbewijs ingevorderd. 

Getuigenoproep Alkmaar

De politie onderzoekt het verkeersongeval en komt graag in contact met getuigen. Ook met getuigen die de motor al eerder hebben zien rijden in de omgeving van de Nicolaas Beetskade. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u (camera) beelden? Neem dan alstublieft contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in.