Fietsroutes in en om Alkmaar én in Noord-Holland, begeleid door ervaren fietsgidsen.
Fietsroutes in en om Alkmaar én in Noord-Holland, begeleid door ervaren fietsgidsen. (Foto: rodi.nl)

Fietstochten in en om Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - Gilde Alkmaar biedt fietsliefhebbers een programma van mooie en gezellige fietstochten in en om Alkmaar én in Noord-Holland, begeleid door ervaren fietsgidsen. Onderweg worden leuke en interessante bestemmingen aangedaan.

Er zijn tochten van verschillende lengtes, voor zowel recreatieve als meer gevorderde fietsers. Zo zijn er een korte tochten van 30 km, lange tochten van 50 km en extra lange tochten van 60 km. En goed om te weten: ook fietsers op e-bikes zijn welkom.

60 kilometer

Dinsdag 25 april is de eerstvolgende fietstocht van 60 kilometer. De fietstocht gaat naar de Bloemendagen in Anna Paulowna met prachtige mozaïeken en de Poldertuin staat volop in bloei.

50 kilometer

Vrijdag 12 mei wordt de Polder-/Brede Duinenroute gereden. Een route van 50 kilometer door het landschap onder/boven Alkmaar.

30 kilometer

Dinsdag 16 mei en vrijdag 19 mei de Egmondenroute gereden. Deze fietstocht gaat door Egmond-Binnen en Egmond aan de Hoef. De gids legt uit over de historische gebouwen.

Alle fietstochten starten en eindigen bij Wijkcentrum Wijkwaard, Muiderwaard 240, Alkmaar. Vragen of meer informatie? Stuur een e-mail naar info@gildealkmaar.nl of bel op 06-42971326.

Aanmelden kan via gildealkmaar.nl/activiteiten/fietstochten/.