Willem Borst veertig jaar lid van het kaasdragersgilde.
Willem Borst veertig jaar lid van het kaasdragersgilde. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Willem Borst veertig jaar in Kaasdragersgilde

Nieuws

ALKMAAR - Maar liefst veertig jaar is Willem Borst lid van het Kaasdragersgilde. Wie kent hem niet? Willem is sinds jaar en dag dé kaasvader van de kaasmarkt en herkenbaar aan zijn oranje hoed.

 Willem werd 1983 als kaasdrager aangenomen door de toenmalige kaasvader Cor Trompert. Elke kaasdrager heeft een bijnaam. Voor Cor was dit de bijnaam Leest. Hij was schoenmaker en zijn bijnaam was een afgeleide van ‘schoenmaker houd je bij je leest’. Willem maakte deel uit van het gele veem, herkenbaar aan de gele hoeden. Na drie jaar noodhulp werd hij vastman en kreeg ook een eigen bijnaam: Voorzanger. Willem was altijd de voorganger bij het zingen van liedjes op feesten en partijen en hij opende graag als eerste de polonaise.

Trots

Sinds 11-11-2011 is Willem Borst gekozen tot kaasvader. Een taak die hij tot de dag van vandaag met veel trots, liefde en plezier uitvoert. Hij werd vandaag op de kaasmarkt gehuldigd op de kaasmarkt. Burgemeester Anja Schouten reikte later een zilveren waaggebouw uit. Harrie bood namens het kaasdragersgilde een zilveren berrie aan.