Tijdens het duiken vergeten cliënten dat ze een beperking hebben.
Tijdens het duiken vergeten cliënten dat ze een beperking hebben. (Foto: Gerben van der Meulen)

Stichting (on)beperkt duiken open

Vervolg voorpagina

Opnieuw uitvinden

Gerben heeft cliënten die zelfstandig hun duikuitrusting kunnen aandoen. “Op een bepaald moment hoef je ze niets meer te leren.” Cliënten die in de maatschappij moeite hebben om mee te komen, voelen zich hier op hun plek. “Ze hebben opnieuw zaken moeten leren, zichzelf opnieuw moeten uitvinden, en nu kunnen ze zelfstandig het water in. Dat is prachtig om te zien.” Gerben vindt het belangrijk dat zijn stichting kan blijven voortbestaan, maar het is moeilijk. “We werken momenteel met sponsors, maar veel betaal ik nog steeds uit eigen zak.” Subsidie krijgen is moeilijk. “Ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Het begint al bij het begin: waar moet ik terecht? Zelfs daar kom ik niet uit. Dat kost veel energie.”

Aanmelden

Eén keer in de maand is er op zondagmiddag een duiksessie. De eerst volgende sessie is zondag 11 juni. "Kom gerust eens kijken of het wat voor je is,” vertelt Gerben. "Je kunt niet het water in, maar je kunt wel kijken wat er gebeurt. We geven je natuurlijk meer informatie.” De sessie start om 14:30 uur bij de Hoornse Vaart aan de Hertog Aalbrechtweg 4 te Alkmaar. Iedereen uit de regio is welkom. 



Meer informatie of aanmelden kan via www.onbeperktduiken.nl, alkmaar@onbeperktduiken.nl of bel gerust Gerben op 0613380469.