Fietsen over de Westfriese Omringdijk.
Fietsen over de Westfriese Omringdijk. (Foto: Sjoerd Tullenaar)

‘Skitterende’ 12e editie van Ronde Westfriese Omringdijk

Nieuws

ALKMAAR - Zondag 9 juli stapten 2.000 fietsers op de fiets voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Vanaf de vijf startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen werden er routes van 50, 80 en 135 kilometer gereden. De actie ‘Fiets tegen kanker’ werd er 11.205 euro bij elkaar gefietst voor KWF Kankerbestrijding. 

De Westfriese Omringdijk is de oudste en langste dijk van Nederland en torent op sommige plaatsen tot wel zes meter boven het landschap uit, wat unieke vergezichten over het IJsselmeer oplevert. Het zonnetje schitterde over het water, wat de uitzichten des te mooier maakten. Slingerend over de monumentale dijk koersten de fietsers langs hoogtepunten zoals de karakteristieke strijkmolens van Rustenburg, vuurtoren ‘de Ven’ en het oude Kasteel Radboud. Onderweg werden deelnemers in de watten gelegd bij de verschillende stempelposten op prachtige locaties zoals het Stoommachinemuseum in Medemblik en Bierbrouwerij De Werf in Enkhuizen.

Fiets tegen kanker

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is KWF Kankerbestrijding. Fietsers kregen de keuze om hun deelname extra impact te geven door geld op te halen via een actiepagina of door een vrijwillige bijdrage te doen. Uiteindelijk is er 11.205 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. 

Volgende editie

De volgende editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk wordt gereden op zondag 14 juli 2024. De inschrijving opent medio februari. Het eerstvolgende fietsevenement van Le Champion is de Saxo Dam tot Dam FietsClassic op zondag 17 september. Inschrijven is mogelijk via www.saxodamtotdamfietsclassic.nl.