Het fietsdoel is het realiseren van beweegboxen op de verpleegafdelingen.
Het fietsdoel is het realiseren van beweegboxen op de verpleegafdelingen. (Foto: aangeleverd)

Aanmelden Noordwest Tour de Friends nu mogelijk

Zorg

ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert, samen met Vrienden van Noordwest, op dinsdag 5 september de tweede editie van Noordwest Tour de Friends. Een uniek fietsevent in het ziekenhuis in Alkmaar om geld in te zamelen voor beweegboxen. Iedereen kan meefietsen.

Het fietsdoel van deze editie is het realiseren van beweegboxen op de verpleegafdelingen van Noordwest. Afhankelijk van het ingezamelde bedrag wordt de inhoud van de boxen samengesteld met onder andere gewichten, zandzakjes, verschillende ballen, ballonnen en weerstandsbanden. Dit brengt patiënten van jong tot oud op een leuke manier in beweging en helpt hen bij een sneller herstel.

Meedoen

Na een geslaagde editie in 2022 start op dinsdag 5 september de tweede editie van Noordwest Tour de Friends. Aanmelden kan via www.vriendenvannoordwest.nl voor één (of meer) van de vier rondes van 50 minuten. De eerste ronde begint om 16.00 uur en de laatste om 19.00 uur. De bijdrage is 25 euro voor ronde één, twee of drie en 100 euro voor businessronde vier. Leuk detail: als deelnemer trap je mee op de fietsen die gebruikt worden door de patiënten.