Foto: Gerben Kossen (bestuurslid 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet), Eric van den Berg (directeur Van der Meij College), Lars Hartenberg (docent ), Machteld Schol en Marco Nieuwpoort (vrijwilligers 8 October Vereeniging)
Foto: Gerben Kossen (bestuurslid 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet), Eric van den Berg (directeur Van der Meij College), Lars Hartenberg (docent ), Machteld Schol en Marco Nieuwpoort (vrijwilligers 8 October Vereeniging) (Foto: aangeleverd)

Langdurige samenwerking 8 October Vereeniging en Van der Meij College

Nieuws

ALKMAAR - Alkmaar Ontzet wordt een vast onderdeel van het lesprogramma van het Van der Meij College. Dat is het gevolg van de meerjarensamenwerking tussen de school en de 8 October Vereeniging. Daarmee verovert de Vereeniging na het basisonderwijs nu ook het middelbaar onderwijs. In het voorstel zijn plannen opgenomen die uiteindelijk alle (leer-)profielen van de school bij de Alkmaar Ontzetbeleving zullen betrekken.

Eric van den Berg, directeur Van der Meij College reageert enthousiast op de samenwerking “Het is eigenlijk verbazingwekkend dat het Van der Meij College niet al veel eerder actief is met en rond Alkmaar Ontzet. Wij zijn er voor de VMBO-leerling en het is goed te zien dat in het plan ideeën zijn uitgewerkt die onze leerlingen Alkmaar Ontzet vooral laten doen. Het mooie is dat Alkmaar Ontzet, via deelname aan activiteiten en door (school-)opdrachten, een vast onderdeel wordt van ons lesprogramma.”

Dit jaar wordt er een start gemaakt door de Van der Meij-competitie toe te voegen aan het al bestaande polstokverspringtoernooi. Leerlingen van de verschillende profielen zullen ieder als team deelnemen aan het toernooi. Dat betekent dat zij een dubbelslag kunnen maken. Het toernooi winnen én er als team vandoor gaan met de Van der Meij-wisselbokaal.

Highlights van Alkmaar

Vanaf volgend jaar wordt de flyer voor het polstokverspringtoernooi voortaan jaarlijks ontworpen door de leerlingen. Daarnaast zijn er plannen om de leerlingen een interactieve speurtocht door de stad te laten ontwikkelen die je langs de highlights van Alkmaar Ontzet brengt. Gerben Kossen, bestuurslid 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet “Wij vinden het belangrijk om alle Alkmaarders bij onze viering en herdenking te betrekken. Er was nog geen link met het middelbaar onderwijs terwijl we voor deze jongeren ook graag zichtbaar willen zijn. Waar kun je dan beter beginnen dan bij het Van der Meij College? Dankzij deze leerlingen hebben we straks mooie aanvullingen op de beleving van Alkmaar Ontzet.”