Jim van der Zee.
Jim van der Zee. (Foto: Reinout Bos)

Zomer op het Plein met Pitou, de 3JS en Jim van der Zee

Nieuws

ALKMAAR - Zomer op het Plein presenteert het weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juli gratis toegankelijke concerten van de Pitou, de 3JS en Jim van der Zee. 

Het muzikale weekend begint vrijdagavond met jazz van zangeres Deborah J. Carter. Ze staat bekend om haar warme podiumpersoonlijkheid en virtuoze stijl, werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Door haar veelzijdigheid voelt zij zich thuis in zowel mainstream jazz als eigentijdse crossoverprojecten. Samen met de initiatiefnemers van het Jazz Café in De Vest, Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas) en Rob van Bavel op piano maakt ze er vrijdagavond 21 juli vanaf 20.30 uur op het Canadaplein een prachtige avond van!

Pitou

De muziek van de in Amsterdam geboren en getogen singer-songwriter Pitou wordt gekarakteriseerd door haar betoverende, veelkleurige stem en eigenzinnige composities. Ze maakt melancholieke folk, geïnspireerd door de melodieën van Joni Mitchell, de mooie droefheid van Sparklehorse en de koorzang van Le Mystere des Voix Bulgares. Op zaterdagmiddag 22 juli vanaf 16.30 uur is de zangeres te beluisteren op het Canadaplein. 

Jim van der Zee / 3JS

Geïnspireerd door zijn vader, die ‘s avonds aan zijn bed liedjes voor hem zong, begon Voice of Holland – winnaar Jim van der Zee op zijn zesde met gitaarspelen. Met zijn hartverwarmende nummers staat de zanger op zondagmiddag 23 juli vanaf 14.30 uur garant voor een optreden. Na Jim van der Zee is het podium voor de 3JS. Zij spelen nummers van hun nieuwe plaat, waarvoor ze in Los Angeles samenwerkten met Bob Clearmountain, die iconische albums mixte, zoals ‘Born in the USA’ van Bruce Springsteen en ‘Let’s Dance’ van David Bowie. 

Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.

3 J's.
Pitou