Gezelligheid op de wekelijkse kaasmarkt.
Gezelligheid op de wekelijkse kaasmarkt. (Foto: archief)

Hoofd jeugdopleiding AZ luidt bel op kaasmarkt

Nieuws

ALKMAAR - Paul Brandenburg luidde 12 juli de bel op de Alkmaarse Kaasmarkt. Het startsein van de traditionele weekmarkt. Het hoofd van de jeugdopleiding van AZ werd uitgenodigd door de burgemeester en wethouders. 

Christiaan Peetoom ontving Paul samen met zijn gasten in het stadhuis. 

Voor zijn komst naar AZ, had Paul al een lange geschiedenis met het voetbal in de regio. Zo was hij op zijn zestiende al trainer bij AFC’34. Sinds 2009 is Paul in dienst bij AZ, eerst als jeugdtrainer van de jeugd jonger dan zestien jaar en als coördinator van de AZ Voetbalschool. Sinds 2015 is hij hoofd jeugdopleiding van AZ. Onlangs tekende Paul Brandenburg bij als hoofd jeugdopleiding AZ, tot 2028.

Successen

De AZ jeugdopleiding won in 2015 en 2016 de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste jeugdopleiding van Nederland. Dit onderstreepte de jeugd jonger dan negentien jaar, toen zij als eerste Nederlandse club de Uefa Youth Leaque wonnen. Het team kreeg daarvoor op 29 april een feestelijke huldiging op het Waagplein. Dit jaar doet AZ voor de derde keer mee met de Uefa Youth League. Vanuit de jeugdopleiding is er veel doorstroom naar de AZ1 waar zij hun stage volgen. Er zijn meerdere jeugdspelers vanuit de AZ jeugdopleiding doorgegroeid naar International, zoals Owen Wijndal, Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Pantelis Hatzidiakos en Adam Maher.

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september van 10.00 tot 13.00 uur te bezoeken. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur.