Stadsgehoorzaal was met de Stadskaravaan aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Vlaardingen.
Stadsgehoorzaal was met de Stadskaravaan aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Vlaardingen. (Foto: PR)

Eerste wijkbijeenkomsten Stadskaravaan Holierhoek en Westwijk

Algemeen

De eerste wijkbijeenkomsten voor de Stadskaravaan festivaledities waren afgelopen zondag in de Holierhoek en de Westwijk (Zuidbuurt). In beide wijken kwam een groot aantal betrokken wijkbewoners met verschillende achtergronden samen om mee te denken over het programma, de horeca en de promotie van hun editie van het Stadskaravaan festival. 

Met kennis over de wijk en de verschillende bewonersgroepen leverden zij veel waardevolle informatie voor de organisatie. In februari en maart worden ook de overige vier wijken bezocht voor de aftrap van de edities in de Babberspolder, VOP, Hoofdstedenbuurt en Westwijk (Hoogkamer). Meer informatie is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Vanaf april zal de Stadskaravaan als reizend festival door zes verschillende Vlaardingse wijken trekken in het kader van Vlaardingen 750. Iedere editie zal weer anders zijn, omdat het programma, de horeca en de promotie in samenwerking met de wijkbewoners ingevuld zullen worden. Om de wensen en ideeën te verzamelen gaat de organisatie, bestaande uit de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan, Minters en individuele kunstenaars, tijdens kick-off bijeenkomsten in gesprek met de wijkbewoners.

Het reizende festival wordt een terugkerend event

Niet iedere wijk in Vlaardingen wordt aangedaan door de Stadskaravaan. Robin Sterrenburg van de Stadsgehoorzaal zegt daarover: “We bezoeken dit keer de wijken van Vlaardingen waar we minder zichtbaar zijn. In het centrum bijvoorbeeld zijn we als theater altijd al aanwezig. We willen dit keer de wijken aandoen die minder bekend zijn met ons.” Bewoners van buurwijken waar de karavaan niet komt, zijn wel uitgenodigd, indien zij hiervoor interesse hebben, om zich er tegenaan te bemoeien. Ook zijn ze welkom als bezoekers van de festivals van de Stadskaravaan.
Robin Sterrenburg laat ook weten dat de Stadskaravaan niet alleen een project is van het theater in het kader van 750 jaar Vlaardingen. “Het project is nu geboren, tijdens het jubileumjaar, maar het is de bedoeling dat het een terugkerend iets wordt in de jaren erna.” In basisschool ’t Palet kwamen vele wijkbewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uit de Holierhoek samen om na te denken over het festival op zaterdag 15 april. Met de enorme kennis over de wijk en het grote aantal aan perspectieven werd in een uurtje een grote hoeveelheid zeer waardevolle informatie verzameld waar de organisatie mee verder kan in het invullen van het festival. Het festival in de Holierhoek is op zaterdag 15 april, daarna trekt de Stadskaravaan verder naar de Westwijk voor het festival op zaterdag 6 mei. De overige kick-off bijeenkomsten zijn op zondag 13 februari (Babberspolder en VOP) en zondag 19 maart (Hoofdstedenbuurt en Westwijk (Hoogkamer). Aanmelden v www.stadsge- hoorzaal.nl/stadskaravaan.
De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., DFDS, VSB Fonds, Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Prins Bernhard Cultuurfonds, Ondernemersvereniging Holierhoek en Oranjefonds Reuring in de buurt.