DVO’32 wil draad weer oppakken

Sport

DVO’32 kende een competitiestart om door een ringetje te halen en bleef zes weken ongeslagen. Na het verlies bij HBSS volgde weliswaar herstel tegen OVV, maar ook drie nederlagen.

Vertrekkend trainer Raymond de Romph (hij gaat de UEFA-A trainerscursus volgen) maakt er geen drama van. Hij zag het creëren van kansen, de creativiteit en het scorend vermogen teruglopen. “De sterkhouders hebben wat vorm ingeleverd, zijn niet meer zo goed als in het begin. Dat kan gebeuren. De spelers en ik, blijven er nuchter onder. Toen het goed ging liepen we geen polonaise en nu gaan we niet over tot paniekvoetbal”,

“Trouwens, zo goed als 15 punten uit 5 wedstrijden zijn we niet en zo slecht als 4 uit 6 ook niet. We verliezen als we niet datgene doen waar we toe in staat zijn. Maar laat niettemin wel duidelijk zijn, dat we prima kunnen meedoen in de top van de ranglijst”, voert hij aan.

Met het thuisduel tegen hekkensluiter VDL voor de boeg lijkt DVO’32 de draad weer op te kunnen pakken. “Als we aan een goede reeks willen beginnen, dan zullen we daarvoor zaterdag de basis moeten leggen. Maar laten we op onze hoede zijn. Onderschatting is een slechte eigenschap. VDL mag dan de nummer laatst zijn, het is zeker geen makkelijk weg te zetten tegenstander”.

 Nieuwe trainer

Benjamin van der Zwan (37) volgt bij DVO’32 Raymond de Romph op. De inwoner van Schipluiden en traint er de plaatselijke derdeklasser. Eerder leidde hij Duno en was assistent bij Vitesse/D