De honkballers van Holy nemen de coaching dit seizoen zelf ter hand. (Foto: UWM)
De honkballers van Holy nemen de coaching dit seizoen zelf ter hand. (Foto: UWM)

Doe-het-Zelf aan de Zwaluwenlaan

Sport

Na het tussentijdse vertrek van coach Linsky Laker hebben de honkballers van Holy de competitie zonder regisseur afgemaakt en stonden zelf in het coachvak. Omdat dat toch niet werkt is Le Bonafacia binnen zijn netwerk op zoek gegaan naar een coach. 

Dat leek in december te gaan lukken, maar leverde geen resultaat op, omdat de kandidaat afhaakte. Bonafacia, die aanvoerder is bij de honkballers, terwijl zijn broer Le voor het softbal koos, zette zijn zoektocht voort maar dat blijkt nu alsnog een mission impossible. “De man, die ik op het oog had kampt met wat prive-sores. Daar ga ik maar niet meer op rekenen”. Vandaar, dat hij, zoals hij het noemt, is overgeschakeld op plan B.

Hij moet er nog met het bestuur over in conclaaf, maar met het alternatief dat hij voor ogen heeft, hoeft hij in ie4der geval niet meer de boer op. “Dan ga ik het zelf doen. Inderdaad met twee petten op. Die van coach en die van speler.” Daar wil hij nog een assistent aan toevoegen. “Dan kan mijn broer worden of iemand anders binnen de club.” Anderzijds is het hem wel gelukt om versterking voor de spelersgroep te halen. Liefst zes man toonden interesse. Hij noemt het een goede ontwikkeling. “Maar zes man erbij is toch een beetje teveel. Ik ga er twee of drie uitkiezen.”

Over de indeling is hij tevreden. “De tegenstanders zijn zeker van gelijke kracht als vorig jaar, maar we hoeven nu niet meer zo ver te reizen. Dat is wel zo lekker.”

Softbal

Holy’s softbalteam gaat de uitdaging niet uit weg. Hoewel de tegenstanders in de hoogste (fastpitch) klasse in voorgaande twee seizoenen nogal eens veel te sterk bleken, kiezen ze toch weer voor de hoofdklasse. De tegenstanders zijn DVH, Olympia Haarlem, Red Lions en Vennep Flyers.